Veolia
JYSK

Good Angels s titulom Mládežnícky basketbalový klub sezóny

V uplynulých týždňoch sa konali majstrovstvá Slovenska vo viacerých mládežníckych kategóriách v basketbale pričom mimoriadne úspešné boli hráčky Young Angels Košice. Tie vybojovali celkovo päť medailových umiestnení (trikrát zlato a dvakrát striebro) a získali ocenenie Mládežnícky basketbalový klub sezóny 2016/17.

Good Angels má kompletnú mládežnícku pyramídu od najmladších až po najstaršie. Ani jedna z vekových kategórií nechýbala na záverečnom turnaji a aj preto si zaslúžene vybojovali ocenenie Mládežnícky klub sezóny. „Veľmi nás teší, že sme sa stali najlepším mládežníckym klubom na Slovensku. Na druhej strane musíme byť realisti. Možno by bolo lepšie, keby tam bolo viac klubov. Celkovo konkurencia je hlavne na východe Slovenska veľmi slabá a nie je problém sa dostať na záverečné turnaje. Som však rád, že sa odzrkadľuje práca, ktorú v klube robíme s deťmi. Majú u nás všetko čo potrebujú, skvelé zázemie, koncepciu a to sa potom prejavuje aj na výsledkoch. Prvé tri tímy, ktoré získali ocenenie majú všetky takmer kompletnú pyramídu a to je hlavný dôvod prečo sú úspešné,“ povedal manažér mládeže Young Angels Tomáš Drankaľuk.

Najväčšiu radosť urobili mladšie žiačky

Najväčšiu radosť svojím umiestnením urobili Drankaľukovi mladšie žiačky s ročníkom narodenia 2004. „Záverečný turnaj, na ktorom štartovali mal veľmi dobrú úroveň a bol dramatický až do posledného zápasu. Táto zlatá medaila mi urobila najväčšiu radosť. U kadetiek a žiačok s ročníkom narodenia 2003 sa tituly očakávali. U junioriek a starších žiačok to bolo buď alebo a boli z toho napokon strieborné medaily. U ostatných nás umiestnenie netrápi, podstatné je, že sa dievčatá začali učiť hrať basketbal,“ skonštatoval Drankaľuk.

Pre mládež Good Agnels ide vôbec o prvé spoločné ocenenie, ktoré si od Slovenskej Basketbalovej Asociácie prevezmú zástupcovia klubu na blížiacich sa majstrovstvách Európy juniorov v Bratislave a Piešťanoch. „Doposiaľ som neevidoval, žeby sme podobné ocenenie získali. Celkovo je to pre mňa novinka, že sa niečo také vyhlasuje. Ocenenie zrejme pôjde prevziať pán Jendrichovský, zatiaľ sme sa o tom bližšie nebavili,“ uviedol Drankaľuk.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242