Veolia
JYSK

Výsledky odohratých zápasov Young Angels Academy počas víkendu (29.-30.09 - 01.10.2017)

Autor: youngangels

Prinášame výsledky odohratých zápasov jednotlivých družstiev Young Angels Košice počas uplynulého víkendu.

JUNIORKY Young Angels Yellow Košice

Young Angels Yellow Košice - BK EILAT PU Prešov 91:32 (47:20)
Body Young Angels: Machalová 22, Mikovčáková 12, Flešárová 11, Urbanová 9
Tréner: Radko Dvorščák, asistent trénera: Branislav Brlit

Vyjadrenie trénera Radka Dvorščáka:
Sobotný zápas nám vyšiel po každej stránke. Nechýbala energia odhodlanie a kolektívna hra. To čím sme sa prezentovali bola ukážka hry na ktorej pracujeme a ktorou sa chceme počas sezóny aj prezentovať. Hrali sme kolektívne a každá hráčka dala na ihrisku družstvu to čo sa očakáva. Súpera sme jasne zaskočili a celý zápas kontrolovali. Škoda, že súper nekládol väčší odpor, no na druhej strane nedali sme mu šancu sa čo i len na chvíľu vrátiť do zápasu. Tento zápas bol reálnym obrazom toho čo dokážeme ak sme správne nastavený. Každopádne tento úspech berieme ako motiváciu ale ostávame nohami pevne na zemi.

Vyjadrenie hráčky Dominiky Urbanovej:
Sobotňajší zápas bol náš prvý ligový v tejto sezóne. Vedeli sme, že nás čaká súper, ktorý od nás bude starší a skúsenejší. Začali sme s vysokým nasadením, hrali sme na rýchle protiútoky a v obrane sme sa ich snažili čo najviac unaviť. Hrali sme kolektívne a pomerne rýchlo sme si vytvorili náskok, ktorý sme počas zápasu už len zvyšovali.

Young Angels Yellow Košice - BKM Bardejov 53:45 (24:26)
Body Young Angels: Machalová 11, Mikovčáková 10, Majorošová 9, Bilíková 7
Tréner: Radko Dvorščák, asistent trénera: Branislav Brlit

Vyjadrenie trénera Radka Dvorščáka:
Ak sme po sobotnom stretnutí odchádzali plný radosti z predvedenej hry, tak o našom nedeľnom zápase sa to už povedať nedá. Spokojný môžme byť akurát tak s výhrou. V tomto zápase sme hrali príliš pomaly, ba doslova až uspokojivo, že sa nám nemôže nič "stať". Z môjho pohľadu sme do zápasu nevstúpili koncentrovane a súper sa prezentoval väčšou túžbou po "prekvapení". Samozrejme trest zato ako sme hrali bola aj naša úspešnosť streľby, ktorá bola tiež alarmujúca. Neprezentovali sme sa v útoku a obrana tiež zaostávala ďaleko za našimi možnosťami. Priveľa sme faulovali, veď sme súperovi dali hádzať 34 trestných hodov. Každopádne vedeli sme, že slabšie chvíľky patria a budú aj súčasťou tejto sezóny. Musíme sa otriasť, poučiť a ísť ďalej. Čaká nás ešte náročný program. Nesmieme sa týmto "neúspechom" dlho v hlavách zapodievať, či ubíjať.

Vyjadrenie hráčky Martiny Machalovej: 
Do dnešného zápasu sme nevstúpili príliš koncentrovane. Robili sme chyby v obrane a nedarilo sa nám v streľbe na kôš. Toto všetko sme museli dobiehať v štvrtej štvrtine zápasu. Nakoniec sa nám zápas podarilo dotiahnúť do víťazného konca, čím sa potvrdila kvalita na našej strane.

JUNIORKY Young Angels Blue Košice 

Young Angels Blue Košice - BKM Bardejov 73:52 (33:28)
Body Young Angels: Burdová 17, Beráneková, Virazstóová a Basová 9, Bohušová B. 8
Tréner: Juraj Probala, asistent trénera: Ivana Jalčová

Hodnotenie trénera Juraja Probalu:
Prvý zápas sezóny nám prakticky ukázal, o čom bude táto sezóna, ako sa budeme musieť adaptovať na nových a hlavne vyspelejších súperov a systémy a štýl basketbalu, ktorý budú produkovať. V našom prvom zápase nám prílišná premotivovanosť a zónová obrana súpera zväzovali ruky natoľko, že sme v podstate zabudli na štýl hry, ktorý nás zdobil v príprave. Seriózne musím priznať, že som bol prekvapený, ako sme pôsobili na ihrisku celý prvý polčas a hlavne z toho, že dievčatá ako keby zabudli hrať náš basketbal, naše systémy a pre mňa najpodstatnejšie, kolekttívne brániť.
Druhý polčas sme sa našli a súpera sme nakoniec zdolali presvedčivým rozdielom. Za návrat do zápasu a prístup v druhom polčase si dievčatá zaslúžia pochvalu.

Hodnotenie hráčky Barbory Bohušovej:
Zápas s Bardejovom bol našim prvým ligovým zápasom tejto sezóny. Do zápasu sme vstúpili v plnom nasadení, no nepodarilo sa nám hrať podľa našich predstáv. V útoku sme sa nevedeli presadiť, súper mal veľa útočných doskokov, veľa voľných striel a tak bol stav do polčasu vyrovnaný. Po polčase sme sa prebrali a začali hrať kolektívne. Začali nám padať strely aj z diaľky a tak sa nám podarilo urobiť si náskok, ktorý sa súperovi nepodarilo dotiahnúť.

Young Angels Blue Košice - BK EILAT PU Prešov 47:51 (23:27)
Body Young Angels: Bohušová B. 11, Burdová 10 (12 doskokov), Virasztóová 9
Tréner: Juraj Probala, asistent trénera: Ivana Jalčová

Hodnotenie trénera Juraja Probalu:
Zápas proti Prešovu rozhodli chyby, ktoré sme robili v sobotu proti Bardejovu v prvom polčase. Zlý tieň na dievčatá vrhá to, že nepoznajú herný playbook a nie sme na rozohrávke schopné ustrážiť loptu pod kontrolou, čo nám znemožňuje hrať, a to úplne čokoľvek. Ak sa k tomu pridá laxnosť v obrane a ustráchanosť, veľmi ťažko sa vyhrávajú akékoľvek zápasy. V stretnutí sme mali na môj vkus obrovský počet stratených lôpt a nesebavedomých zakončení. Žial, nedodržané pokyny v závere zápasu nás stáli aj dnešný výsledok, ale asi by bolo veľmi odvážne z mojích úst povedať, že sme mali dnes po našom výkone, zvíťaziť.

Teší ma, že oproti minulej sezóne, kedy dievčata ligou v podstate prešli bez nejakých zásadnejších problémov, tento ročník nám od začiatku dáva priestor, zoznámiť sa s niečim novým, a to sú ťažké a vyrovnané stretnutia, v ktorých už nieje priestor na alibistický basketbal a nedisciplinovanosť.

Dievčata účasťou v juniorskej súťaži dostali šancu, naučiť sa hrať basketbal so silnými súpermi, teda pevne verím, že výpadky a nasadenie, s ktorým sa počas tohto víkendu prezentovali v šiestich štvrtinách dokopy, sa nebudú už opakovať a ak áno, uvidím maximálnu snahu ich napraviť.

Hodnotenie hráčky Ivany Sanislóovej:
Čakala som, že sa zo sobotňajšieho zápasu ponaučíme, ale nestalo sa tak. S družstvom Prešova sme hrali celý zápas vyrovnanú partiu, no na konci sme zlyhali. Mali sme problém s hrou do zóny a najmä s odstavovaním. Družstvo od nás bolo staršie a možno malo viac skúseností, ale to nás neospravedlňuje. Chýbala nám radosť z basketbalu a bojovnosť. Boli to prvé dva zápasy a samé sme videli, že je pred nami ešte dlhá cesta.

STARŠIE ŽIAČKY Young Angels Yellow 2004 Košice

ŠBK Spišská Nová Ves - Young Angels 2004 Košice 39:62 (12:11, 9:14, 6:19, 8:18)
Body Young Angels: Holomaniová 14, Erdélyiová a Majerníková po 11, Kyseľová 7, Rosičová 5, Gumanová a Drimáková po 4, Laubertová, Rosová a Harvánková po 2
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková

BAM Poprad - Young Angels Yellow 2004 Košice 39:55 (10:21, 8: 2, 15:12, 6: 20)
Body Young Angels: Gumanová 14, Erdélyiová 12, Lauberová 10, Rosičová 5, Rosová, Kyseľová a Holomaniová po 4, Majerníková 2
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková

Hodnotenie trénerov Mariána Matyáša a Zuzany Bednárikovej:

Zápas so SNV:
Dievčatá nastúpili do zápasu s o rok staršími hráčkami síce s rešpektom, ale solídnou obranou nedovolilli súperovi jednoduché zakončenia a naopak získali niekoľko lôpt (25 získaných lôpt), čo im umožnilo pridať niekoľko bodov z rýchlych protiútokov. V niektorých fázach sme opäť pôsobilil trochu rozhádzane, ale verím, že ďalšou zápasovou praxov sa to zlepší.

Zápas s Popradom:
V tomto zápase dievčatá ukázali aké je dôležité hrať na 100% celých 40 minút. Prvá štvrtina nám síce vyšla, no v druhej štvrtine sme boli maximálne nesústredené, zle sme bránili a nevedeli sme sa presadiť spod koša. Súper to samozrejme využil a v tretej štvrtine to bol vyrovnaný zápas. Dievčatá však postupne zlepšovali obranu a v útoku rýchlejšie posúvali loptu z ruky, čo im nakoniec zabezpečilo aj druhú výhru tento víkend.

STARŠIE ŽIAČKY Young Angels 2003 Košice

BAM Poprad - Young Angels 2003 Košice 34:84 (18:44)
Body Young Angels: Majorošová 15, Kupčová 12 (9 ziskov), Spišiaková 10, Hermannová a Marciňáková 9, Mišinská a Filická 5 (8 ziskov)
Tréner: Ivana Jalčová

Hodnotenie trénera Ivany Jalčovej:
Do prvého  suťažného zápasu v tejto sezóne sme vstúpili zodpovedne a celý priebeh stretnutia sme kontrolovali. Teší ma, že dievčatá svojou snahou a agresivitou získavali lopty v obrane a rýchlou hrou dopredu si vytvárali strelecké pozície a  predviedli miestami oku lahodiace akcie.

ŠBK Spišská Nová Ves - Young Angels 2003 Košice 35:75 (13:42)
Body Young Angels: Filická 13 ( 12 doskokov), Kupčová a Mišinská 12 (10 doskokov), Rebejová 9, Majorošová 6, Icsová 6 (11 doskokov)
Tréner: Ivana Jalčová

Hodnotenie trénera Ivany Jalčovej:
Do dnešného zápasu sme nastúpili presne opačne ako som dievčatám prízvukovala. Chýbala nám energia a nasadenie a častokrát sme sa prispôsobili tempu súpera. Dievčatá musia v každom zápase ísť na doraz bez ohľadu na výsledok a kvality súpera. Zápas sme síce vyhrali veľkým rozdielom, ale určite s výkonom nie som spokojná.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242