Veolia
JYSK

Výsledky odohratých zápasov Young Angels Academy počas víkendu (13. - 15.10.2017)

Autor: youngangels

Prinášame výsledky odohratých zápasov jednotlivých družstiev Young Angels Košice počas uplynulého víkendu.

1.liga Juniorky YOUNG ANGELS "Blue" Košice

Young Angels Košice Blue - Slovan Bratislava  35:73 (20:41)
Body: Sanislóová 9, Burdová 6, Zajacová, Sunitrová, Kolesárová po 4, Basová, Čatlošová, Harčarová, Klériová po 2.
Hlavný tréner: Juraj Probala, asistent trénera: Ivana Jalčová

Hodnotenie hráčky Daniely Basovej :
Do sobotňajšieho zápasu sme vstupovali s nasadením a odhodlaním ukázať, že sa vieme postavit súperovi. No ten nám od začiatku zápasu robil problémy keď nám začal dávať ľahké body a my sme síce spravili akciu ,ktorá nám vyšla ,no pri zakončení nám šťastie neprialo a slovan nám začal odskakovať o veľké skóre ,ktoré sme už nedokázali dobehnúť. Každopádne sme sa na tomto zápase veľa naučili a v ďalších zápasoch sa budeme snažiť vyvarovať chybám ,kvôli ktorým sme zápas prehrali

Young Angels Košice Blue - BK AŠK Slávia Trnava    61:67 ( 28:39)
Body: Burdová 15 (20 doskokov), Sanislóová 13, Čatlošová 8,  Zajacová 7, Klériová 6, Harčarová 4,   Barabášová, Sunitrová 2, Basová 1.
Hlavný tréner: Juraj Probala, asistent trénera: Ivana Jalčová

Hodnotenie hráčky Veroniky Kolesárovej :
Do dnešného zápasu sme nastúpili s cieľom zabojovať o výhru. Zo začiatku sme s našim súperom dokázali držať krok, no po zbytočných chybách a následnych protiútokoch nám súper odskočil. V druhom polčase sa nám znovu podarilo vedenie súpera znížiť, no zápas sme nedokázali dotiahnúť do víťazneho konca.

Young Angels Košice Yellow : BK AŠK Slávia Trnava 104:51 (51:24)
Hlavný tréner: Radko Dvorščák, asistent trénera: Branislav Brliť
 
Vyjadrenie trénera Radka Dvorščáka:
Tento zápas sme mali od začiatku pevne vo svojich rukách. Súperovi sme nedávali priveľa priestoru na hru. Jasne sme diktovali tempo hry na útočnej aj obrannej polovici ihriska. Bolo vidieť a cítiť z hráčok, že si zápas užívajú, hrajú voľne, kolektívne a s patričnou dávkou sebavedomia. Jednou z vecí ktorú sme v zápase nezvládli je udržať súpera pod hranicou 50 bodov. Treba sa v takýchto zápasoch naučiť sústrediť na konkrétny cieľ bez ohľadu na priebeh stretnutia. Vždy je predsa o čo hrať.
 
Vyjadrenie hráčky Lindy Flešárovej:
Zápas v sobotu by som mohla nazvať aj ako zahrievací zápas pred tým nedeľňajším. Napriek tomu sme ale do zápasu nemohli ísť s tým, že už je automaticky vyhratý. Trnava bol pre nás úplne nový súper, takže sme nemali žiadnu predstavu, ako bude zápas vyzerať. Našťastie už od začiatku sa zápas uberal tým správnym smerom a veľmi rýchlo sme si spravili vysoký náskok. Z útočného hľadiska sa nám veľmi darilo, mali sme aj veľa útočných doskokov a ziskov. Jediné “mínus” sobotného stretnutia bolo to, že sa nám nepodarilo splniť trénerov pokyn, a to, že nám nesmú dať viac ako 50 bodov. Aj napriek tomu môžeme tento zápas považovať za úspešný.
 
Young Angels Košice Yellow : BK Slovan Bratislava 70:77 pp (30:33)
Hlavný tréner: Radko Dvorščák, asistent trénera: Branislav Brliť
 
Vyjadrenie trénera Radka Dvorščáka:
Je jasné, že prehra nás tešiť nemôže, no musíme stavať na tom, že sme odohrali náročné a vyrovnané stretnutie, ktoré je pre rast hráčok na nezaplatenie. Hráčky museli čeliť úplne novej situácii a miestami sme museli isť na dno svojich psychických a fyzických síl. Každopádne je škoda nášho vstupu do zápasu. Mrzieť nás môžu aj nepresností, ktorých sme sa dopúšťali v zakončení, či obrane. Musíme pracovať ďalej. Aj tento zápas ukázal, že máme silu a vieme hrať aj keď sa nám navonok nedarí. Sezóna ešte len začína, podstatné bude ako náš herný prejav bude vyzerať v jej závere a kde sa hráčky na svojej basketbalovej ceste posunú.
 
Vyjadrenie hráčky Natálii Seňovej:
Po včerajšom “zahriatí” s Trnavou nás dnes čakal ťažký zápas so Slovanom.Družstvo Slovana sme dobre poznali a vedeli sme, čo od neho môžeme čakať. Cieľom bolo vstúpiť do zápasu koncentrovane so snahou hrať naše veci v útoku a v obrane to súperovi, čo najviac znepríjemniť, čo sa ale v prvej štvrtine na stave neodzrkadlilo. Inkasovali sme niekoľko ľahkých košov našou naivnou obranou. V druhej štvrtine sme sa zobudili a začali poriadne makať, čím sa nám podarilo stiahnuť súperov náskok na 3 body. V tretej štvrtine sme našou agresívnou obranou súpera dostali pod tlak a tak sme si vytvorili náskok deviatich bodov, čo sa nám ale nepodarilo udržať. V štvrtej štvrtine sme poľavili a súperovi umožnili dorovnať náskok až natoľko, že štvrtina skončila remízou.Predĺženie vyrovnaného zápasu vyhráva psychicky odolnejšie družstvo. Prvé päťminútové predĺženie sa nieslo v podobnom duchu ako posledná štvrtina a taktiež sa skončilo nerozhodne. V druhom päťminútovom predĺžení sme súperovi podľahli. Dostali sme niekoľko košov z rýchlych protiútokov a krytých trojok, a zápas sa nám už nepodarilo zvrátiť. Aj keď sa nám zápas nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca, podali sme dobrý výkon. V takýchto ťažkých zápasoch získavame najviac skúseností.
 

STARŠIE ŽIAČKY Young Angels Košice

MBK Ružomberok - Young Angels Košice 2003 22:87 (9:48)
Body Young Angels Košice: Kupčová 13, Kolesárová 10 (9 doskokov), Majorošová 9 ( 8 ziskov, 7 asistencií), Spišiaková 9 (7 ziskov), Filická 8 (8 ziskov), Rebejová 8 (8 ziskov), Mišinská 8, Hermannová, Marciňáková Icsová, Siladiová po 5, vargová 2.
Hlavný tréner: Ivana Jalčová, asistent trénera: Tomislav Radoš

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
Mali sme trošku pomalší a nevýrazný začiatok stretnutia. Snažili sme sa preniesť prvky ktoré trénujeme počas týždňa do zápasu a vidno, že dievčatá si veľa vecí uvedomuje, čo ma veľmi teší. Z toho pramenili aj niektoré stratené lopty, ale je dôležité, že sa dievčatá neboja skúsať nové veci. Samozrejme nevyhli sme sa aj zbytočným chybám, či v obrane alebo v útoku, ale to patrí k basketbalu a k ich veku. Ak sa z nich poučia a v budúcnosti obmedzia, sme na dobrej ceste. Vyzdvihla by som 56 získaných lôpt, ktoré sa nám podarilo súperovi “ukradnúť” vďaka agresívnej obrane. 
 
Hodnotenie kapitánky Emy Spišiakovej: 
V prvých minútach zápasu to vyzeralo celkom nerozhodne, no postupne sme sa dostali do našej hry. Hrali sme kolektívne a pomáhali sme si v obrane, avšak väčšinu bodov, ktoré dal súper boli zapríčinené našimi chybami, ktorými boli zbytočné fauly, nie veľmi dobré odstavovanie na doskok a naivné bránenie (vypichovanie lôpt).
 

MBK Ružomberok : Young Angels 2004 Kosice 24 : 58 (7:16, 0:19, 9:21, 2:8)
Body Young Angels Košice: Majerníková 11b.,Gumanová 10b., Erdélyiová a Tresová po 8b., Holomaniová 6b., Rosičová 5b., Rosová, Kyseľová, Laubertová a Drimáková po 4b.,  Sabovčíková 1b.

Hodnotenie trénerov:
Zápas s Ružomberkom bol z našej strany ako na hojdačke. Veľmi pekné akcie striedali hluché miesta. Chceli by sme pochváliť dievčatá za výkon v tretej štvrtine, ktorá definitívne rozhodla o našom viťazstve. V tejto časti dievčatá plnili pokyny trénerov, hrali veľmi dobre v obrane, zachytávali prihrávky súpera a premieňali rýchle protiútoky. Posledná štvrtina bola naopak z našej strany veľmi nesústredená a neorganizovaná, nevedeli sme si vytvoriť priame pozície na streľbu, čo nám prinieslo len 2 body za 10 minút. Veríme, že sa z toho poučíme a podobný výpadok sa už nebude opakovať. 

MLADŠIE ŽIAČKY Young Angels Košice
 
 
Young Angels 2005 Košice : CBK 2005 Košice   23 : 41 / 8:7, 5:4, 8:12, 2:18 /
Body Young Angels Košice: Tkáčová 4, Szmereková 4, Krajňáková 4, Šoltésová 4, Jakabová 3, Hudecová 2, Škvareková 2
Hlavný tréner: Vladimír Karnay, asistent trénera: Zuzana Škvareková
 
Young Angels 2005 Košice : CBK 2005 Košice  16 : 41 / 4:10, 3:13, 6:9, 3:9 /
Body Young Angels Košice: Tkáčová 4, Szmereková 4, Šoltésová 2, Škvareková 2, Jakabová 2, Vrábľová 1, Bobaľová 1
Hlavný tréner: Vladimír Karnay, asistent trénera: Zuzana Škvareková
 
Hodnotenie trénerky Zuzany Škvarekovej:
Do prvého zápasu sme vstupovali veľmi odvážne, čo svedčí aj polčasové skóre v náš prospech.Druhý polčas súper trestal naše zbytočné straty lôpt. Pritvrdil v obrane a zaslúžene vyhral.Druhý zápas bol ustráchaný, zabudli sme útočiť na súperov kôš.
 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242