Veolia
JYSK

Výsledky odohratých zápasov Young Angels Academy počas víkendu (17.-19.11.2017)

Prinášame výsledky odohratých zápasov jednotlivých družstiev Young Angels Košice počas uplynulého víkendu.

JUNIORKY Young Angels Košice

Young Angels Yellow Košice - Young Angels Blue Košice  66:36 (35:13)
Young Angels Yellow Košice
Body:
Majorošová 16, Machalová 14, Seňová 11, Urbanová 9, Mikovčáková 7, Ušalová 4, Biliková 3, Knappová 2.
Tréner: Radko Dvorščák, asistent trénera: Branislav Brliť

Vyjadrenie trénera Radka Dvorščáka:
Náš piatkový zápas bol zvláštny nakoľko sme proti sebe nastúpili dve družstvá z jedného klubu. Som veľmi spokojný ako hráčky k zápasu pristúpili. Od úvodu sme sa snažili byť maximálne agresívni a hrať čo najrýchlejšie a najjednoduchšie v útoku. Odohrali sme dobrý zápas, v ktorom každá hráčka dala družstvu verím, že svoje aktuálne maximum. Teší ma, že hráčky chcú hrať kolektívne a snažia sa v útoku hľadať optimálne riešenia aj keď je pravda, že máme ešte na čom pracovať. Taktiež by som vyzdvihol aj čoraz častejšiu komunikácie v obrane, ktorá nám naznačuje, že dievčatá začínajú nad riešením v obrane uvažovať aj hlavou. Ako družstvo sme uspeli a ukázali sme na čom pracujeme a kde sa uberáme. Z pohľadu klubu svoj potenciál ukázali aj mladšie kolegyne, ktoré disponujú dostatočnou mierou kvality. Spojením záujmu dievčat a vhodných tréningových podmienok sa teda aj do budúcna máme načo celkovo v klube tešiť.

Vyjadrenie hráčky Diany Mikovčákovej:
Vedeli sme, že piatkový zápas nebude ľahký. Preto sme museli od momentu čo sme vstúpili na palubovku byť koncentrované a pripravené odohrať jeden dobrý zápas. Od prvej štvrtiny sme začali hrať podla našich predstáv. Síce sme mali chvíľky kde sme stratili pár lôpt, ale bojovnosť na ihrisku nám určite nechýbala. Súpera sme celý zápas ani chvíľku nepodcenili. Hrali sme náš basketbal a zápas skončil zaslúženým víťazstvom.
 

Young Angels Blue Košice
Body:
Bohušová 7, Beráneková a Burdová po 5, Čatlošová a Pahulyová S. po 4, Záhornacká 3, Bohušová K., Virasztová, Kolesárová a Sunitrová po 2
Tréner: Juraj Probala, asistent trénera: Ivana Jalčová

Vyjadrenie trénera Juraja Probalu:
V podstate tento súboj mohol mať kopec rôznych scenárov a pre naše družstvo sa naplnil jeden z tých negatívnejších. Prílišné chcenie a premotivovanosť zviazali dievčatám ruky natoľko, že sme zabudli takmer na všetko, na čo sme sa pripravovali počas týždňa. Prílišné pripustenie si stresu nás stálo dobrý výkon a samozrejme aj prijatelnejší výsledok. Ak sa na duel pozrieme pozitívne, dievčatá dostali najlepšiu školu pre svoje ďalšie napredovanie a rast. Ak sa družstvu podarí pochopiť dôvody, prečo sme hrali ako sme hrali, verím, že nás takáto skúsenosť môže posunúť vpred. Basketbalovo sa dokážu dievčatá pripraviť na tréningoch, stress a tlak z povinností si však musia odskúšať priamo v náročných zápasoch, kedy sa od nich očakáva maximálny výkon. Súperovi samozrejme gratulujeme k skvelému basketbalovému prejavu a pohodlnému víťazstvu.

KADETKY Young Angels Košice

Young Angels Košice - BKM Žilina 85:18
Body: Kaliuzhna 15, Malicová 14, Jendrichovská 11.
Tréner: Tomislav Radoš, asistent trénera: Ivana Jalčová

Vyjadrenie trénera Tomislava Radoša:
V sobotu sme odohrali stretnutie proti slabšiemu súperovi.V našej hre napriek jednoznačnému výsledku, snahe a bojovnosti, bolo dosť chýb.Dievčatá, ale predviedli aj veľa pekných akcií a ukázali, že ich spolupráca na ihrisku sa každým zápasom zlepšuje.

Young Angels Košice - BAM Poprad 68:46
Body: Kaliuzhna 14, Beraneková 11, Virasztóová 10.
Tréner: Tomislav Radoš, asistent trénera: Ivana Jalčová

Vyjadrenie trénera Tomislava Radoša:
V nedeľu sme očakávali ťažký, vyrovnaný zápas. Musím pochváliť dievčatá, že zodpovedne pristúpili k tomuto zápasu a bojovali od prvej minúty. Samozrejme, že aj v tomto zápase sa objavili chyby, ale tento zápas ukázal posun v hre nášho tímu. Dievčatá žili na lavičke a povzbudzovali svoje spoluhráčky po celý zápas. Sme veľmi radi, že sme tento zápas zvládli.

ŽIAČKY Young Angels Yellow 2004 Košice

Young Angels Yellow Košice - ŽBK Rožňava 60 : 14 (19:2; 13:4; 17:4; 11:4)
Body: Gumanová 16, Rosová 13, Kyseľová 12, Drimáková 5, Majerníková 4, Rosičová 4, Sabovčíková 3, Mackulínová 2, Fodorová 1.
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková

Young Angels Yellow Košice - ŽBK Rožňava 59 :14 (18:0; 17:7; 13:1; 11:6)
Body: Rosová 12, Majerníková 8, Drimáková 8, Sabovčíková 7, Rosičová 6, Gumanová 5, Mackulínová 4, Katonová 3, Olejníková 3, Kyseľová 3.
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková

Hodnotenie trénerov:
Hneď od úvodu boch zápasov sme si budovali náskok dobrou agresívnou obranou po celom ihrisku, a po chybách súpera sme sa presadzovali hlavne z rýchleho protiútoku. Rýchlo narastajúce skóre umožnilo zapojiť do hry všetky hráčky a skúšať si veci, ktorým sa práve venujeme na tréningoch. S predvedenou hrou sme boli spokojní, aj keď sme sa nevyhli niekoľkým chybám. Zároveň nám tieto zápasy ukázali ďalšie miesta na zlepšenie, na ktorých budeme s dievčatami naďalej usilovne pracovať.

ŽIAČKY Young Angels Blue 2004 Košice

Young Angels 2005 Košice - Young Angels Blue 2004 Košice 28:60 (14:29)
Body: Chovaníková 12, Tresová 8, Viznerová 6, Laubertová 6, Mačičáková 5, Staníková 5, Harvánková 5, Kobularčíková 4, Kollárová 4, Mašlanková 3, Mullerová 2.
Tréner: Ján Krajňák, asistent trénera: Petra Sukubová

Young Angels 2005 Košice - Young Angels Blue 2004 Košice 44:55 (21:26)
Body:
  Viznerová 10, Chovaníková 10, Mačičáková 8, Kobularčíková 5, Kollárová 5, Laubertová 5, Mašlanková 4, Mullerová 4, Kralová 2, Harvánková 2.
Tréner: Ján Krajňák, asistent trénera: Petra Sukubová

Vyjadrenie trénera Jána Krajňáka:
Pred zápasmi s mladšími „anjelkami“ mali hráčky za úlohu nepodceniť súpera a byť koncentrované. Žiaľ nič z toho nebolo splnené, o čom svedčí obrovský počet stratených lôpt /37 a 33/ a taktiež 44 obdržaných bodov v druhom zápase. Je neospravedlniteľné ak viaceré hráčky sú schopné ľahkovážne stratiť za 10 odohratých minút po 7 lôpt!

Vyjadrenie hráčky Simony Chovaníkovej:
Na zápas sme sa tešili, pretože sa s YA2005 dobre poznáme a bola to pre nás výzva stretnúť sa s kamarátkami proti sebe. Aj keď konečný výsledok prvého zápasu hovorí o jasnom víťazstve, podľa priebehu na ihrisku vyznieva pre YA 2005 veľmi kruto. Zahadzovali sme vyložené šance spod koša, čo sa bohužiaľ stáva už pravidelnosťou. Tak ťažko vybojované lopty ľahko strácame a to nás s pribúdajúcimi minútami oberá o sily. Vyzerá to tak, že sa vieme viac skoncentrovať proti silnejšiemu súperovi. Tréneri nám zdôrazňovali, aby sme súpera nepodcenili. Boli to rýchle zápasy hore dolu, keďže sa aj súper dopúšťal nepresnosti. V druhom zápase to vyzeralo, že sme už myšlienkami pri sobotňajšom súperovi. Na záver sme kontrolovali výsledok, ktorý bol pre súpera viac ako pozitívny a my sme palubovku opúšťali so zmiešanými pocitmi.

Young Angels Blue 2004 Košice - CBK 2004 Košice 37:39 (15:21)
Body: Laubertová 12, Chovaníková 7, Mašlanková 4, Harvánková 3, Tresová 3, Králová 3, Kobularčíková 2.
Tréner: Ján Krajňák, asistent trénera: Petra Sukubová



Young Angels Blue 2004 Košice - CBK 2004 Košice 34:37 (15:18)
Body:
Laubertová 8, Tresová 7, Mašlanková 6, Mačičáková 5, Kobularčíková 5, Chovaníková 4, Viznerová 1, Harvánková 1.
Tréner: Ján Krajňák, asistent trénera: Petra Sukubová

Vyjadrenie trénera Jána Krajňáka:
Proti mestskému rivalovi, ktorý bol favoritom tohto dvojzápasu, sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Dievčatá bojovali, nevzdávali sa za hocijakého stavu a až do posledných sekúnd oboch zápasov sme boli v hre o víťazstvo. Bohužiaľ viaceré individuálne chyby ako aj menšie skúsenosti z takýchto ťažkých zápasov rozhodli o našich tesných prehrách. Na záver mi nedá nepodotknúť, že absolútne nerozumiem spôsobu delegovania rozhodcov, keď takýto derby zápas, v ktorom je stále mnoho emócii ako na ihrisku tak aj v hľadisku zveria kompetentní do rúk mladým neskúseným rozhodkyniam/v juniorskom resp. kadetskom veku/!!! A v iných zápasoch kde sú 30-40 bodové rozdiely pískajú prvoligoví rozhodcovia.

Vyjadrenie hráčky Tamary Tresovej:
Vedeli sme, že nás dnes čakajú dva ťažké zápasy. Dievčatá z CBK Košice sú bojovné ako "osy", vypichujú lopty pri každej príležitosti, ktorá sa im naskytne. Do zápasu sme nastúpili s veľkým rešpektom, ale aj nasadením. Urobili  sme veľa zbytočných chýb, ktoré súperky využili na lacné koše z rýchlych protiútokov. V hale bola veľmi napätá atmosféra (krik, bubny, pískanie počas trestných hodov).  Dokázali sme našou bojovnosťou držať vyrovnané skóre zápasu do posledných minút. Žiaľ, na víťazstvo to nestačilo.

ŽIAČKY Young Angels 2005 Košice

Young Angels 2005 Košice - Young Angels Blue 2004 Košice 28:60 (14:29)
Body:
Szmereková 8, Jakabová 5, Tkáčová 4, Borošová 4, Rusinová 2, Dobríková 2, Šoltésová 2, Vrábľová 1.
Tréner: Tomáš Drankaľuk

Vyjadrenie trénera Tomáša Drankaľuka:
V zápase sme spravili veľa individuálnych chýb, čo súper trestal rýchlymi protiútokmi. Kým sme hrali rýchlo a zbytočne nezastavovali útok, tak sme dokázali aj skórovať, ináč sme mali obrovské problémy sa presadiť, keďže hráčky sa spoliehali len na tú hráčku ktorá mala loptu, že niečo vymyslí a ostatné hrali staticky.


Young Angels 2005 Košice - Young Angels Blue 2004 Košice 44:55 (21:26)
Body: Jakabová 12, Rusinová 9, Šoltésová 9, Szmereková 5, Kelíšková 4, Tkáčová 2, Plichtová 2, Hudecová 1.
Tréner: Tomáš Drankaľuk

Vyjadrenie trénera Tomáša Drankaľuka:
V druhom zápase sme sa trošku viac osmelili a nebáli sa hrať jedna na jednu. Zlepšili sme tiež obranu a nedovoľovali sme súperovi dávať jednoduché koše. Tieto dva zápasy mi ukázali na čom musíme popracovať aby sme mohli napredovať. Ak dievčatá budú na tréningoch pracovať na 100 % tak v ďalších zápasoch to bude určite lepšie.

YOUNG ANGELS Yellow 2006 Košice - staršie mini

Young Angels Yellow Košice - Čaňa    21:18 (11:9)
Body:  Hodyová 5, Dubecká, Frigová, Kačírová a Krakovská po 3, Pelánová 2, Majerníková 2.
Tréner: Hana Jendrichovská, asistent trénera: Róbert Kisty.

Young Angels Yellow Košice - Čaňa   37:29 (17:11)
Body:  Krakovská 10, Kačírová 9, Dubecká 4, Majerníková 4, Borošová 4, Pelánová 3, Frigová 2, Hudecová 1.
Tréner: Hana Jendrichovská, asistent trénera: Róbert Kisty.

Vyjadrenie trénerky Hanky Jendrichovskej:
Oba zápasy maly veľmi podobný priebeh. Od začiatku sme bojovali viac sami so sebou, než so súperom. Hráčky sa potýkaly s až nepochopiteľnou nervozitou až strachom, čo sa prejavovalo hlavne v zlom zakončovaní. Neboli sme schopní trafiť kôš ani zo sebelepších pozicií. Súper nadšeně bojoval zo všetkých síl, jediná ich hráčka nám sama dala väčšinu všetkých bodov družstva. Nakoniec sme vybojovali dve výhry, ale s predvedenou hrou nemôžeme byť spokojní. Veríme, že to bude len lepšie, na čom sa budeme snažiť pracovať v tréningovom procese. Dievčatá trénujú dobre a s nasadením, len to musíme preniesť do zápasov a hrať bez zbytočnej nervozity. Do konca roku náa čakajú silní súperi, tešíme sa na ďalšie zápasy.

YOUNG ANGELS Blue 2006 Košice - staršie mini

Young Angels 2006 Blue Košice - MBK Ružomberok 29:43 (12:17)
Body:
Koperová 7, Výravcová 4, Mochnacká 4, Bindasová 3, Fleischerová 3, Lukáčová 2, Čatlošová 2, Rusinková 2, Pomothyová 1, Tomanová 1.
Tréner: Petra Dvorščáková, asistent trénera: Petra Sukubová

Young Angels 2006 Blue Košice - MBK Ružomberok 34:43 (16:24)
Koperová 8, Bindasová 6, Čatlošová 6, Pomothyová 5, Výravcová 4, Fleischerová 4, Lukáčová 1.
Tréner: Petra Dvorščáková, asistent trénera: Petra Sukubová

Vyjadrenie trénerky Petry Dvorščákovej:
V sobotu sme odohrali dve náročné stretnutia. Aj keď sme ich nedotiahli do víťazných koncov, tak sa nemáme za čo hanbiť. Ešte pred pol rokom sme s nimi dokázali držať krok iba 3 štvrtiny a v poslednej sme už boli fyzicky aj psychicky na dne. Dnes sme s tým istým súperom dokázali držať krok celé dva zápasy. Dokonca sme poslednú štvrtinu v druhom zápase dokázali vyhrať. Mali sme rezervy v obrane, ktoré súper dokázal využiť, no veľa krát sme aj svojou bojovnosťou dokázali zabrániť jednoduchým košom. Oproti minulej sezóne je liga pestrá a svojim spôsobom pre dievčatá aj náročná čomu som rada, lebo jedine v takýchto zápasoch naberajú skúseností. Baby chcem znova pochváliť za snahu a bojovnosť.

 

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242