Veolia
JYSK

Výsledky odohratých zápasov Young Angels Academy počas víkendu (19.-21.01.2018)

Autor: youngangels.sk

Prinášame výsledky odohratých zápasov jednotlivých družstiev Young Angels Košice počas uplynulého víkendu.

JUNIORKY Young Angels Yellow

BKM Bardejov : Young Angels "Yellow" Košice 54:72 (30:45)
Body: Hartmanová 17, Seňová 13, Majorošová 11, Mikovčáková 8
Tréner: Radko Dvorščák, asistent trénera: Branislav Brliť

Vyjadrenie asistenta trénera Branislava Brliťa:
Po divokej prvej štvrtine, kde padlo dokopy 48 bodov, začali dievčatá pracovať zodpovednejšie v obrane a z toho vychádzala aj pohoda v útoku. Postupne sme si budovali náskok, ktorý sme dokázali udržiavať. Škoda množstva nepremenených ľahkých striel. Veľkým pozitívom je výborný pohyb lopty a vytváranie si vhodných streleckých pozícii.

Vyjadrenie hráčky Ley Hartmanovej:
Vedeli sme, že sobotňajší zápas s Bardejovom musíme vyhrať. K začiatku zápasu sme pristúpili zodpovedne, hoci im padli ťažké a kryté strely. Hlavne kvôli týmto strelám bol prvý polčas vyrovnaný. V druhom polčase sme ukázali našu dominanciu a s prehľadom sme vyhrali o 18 bodov.

BK EILAT PU Prešov : Young Angels "Yellow" Košice 60:58 (34:31)
Body: Majorošová 17, Machalová 13, Flešárová 10, Seňová 7
Tréner: Radko Dvorščák, asistent trénera: Branislav Brliť

Vyjadrenie asistenta trénera Branislava Brliťa:
Dnešný zápas bol mimoriadne upracovaný z našej strany. Nevedeli sme sa celý zápas dostať do hernej pohody. Dokázali sme si vytvárať voľné pozície, ale pozahadzovali sme množstvo striel z okolia koša. Prešovská zonova obrana nás prinútila k 27 stratám, čo je v tak vyrovnanom zápase veľmi veľké číslo. Bol to pre nás ale mimoriadne poučný zápas. Dievčatá získali skúsenosti, ktoré určite zužitkuju v ďalších zápasoch.

Vyjadrenie hráčky Lindy Flešárovej:
Zápas v nedeľu bol pre nás bohužiaľ veľkým sklamaním. Začiatok prvej štvrtiny bol síce úspešný, no postupne nás začal súper doháňať, až sa nakoniec dostal do vedenia. V útoku sme sa nevedeli presadiť, pretože súper bol veľmi stiahnutý v priestore šestky a zároveň sme mali veľmi slabú úspešnosť z diaľky. Začiatkom štvrtej štvrtiny sme síce nabrali druhý dych a podarilo sa nám dokonca dostať do jednobodového vedenia. Následne na to sme ale spravili mnoho chýb a zápas sa nám nepodarilo dotiahnuť do víťazného konca.

JUNIORKY Young Angels Blue

BK EILAT PU PREŠOV - YOUNG ANGELS KOŠICE BLUE 60:67 (34:40)
Body: Kaliuzhna 14, Bohušová K. 11, Sanislóová a Bohušová B. po 10, Pahulyová S. 9, Čatlošová 6 (9 dosk.), Virasztóová 5, Beráneková 2, Záhornácka, Basová
Tréner: Juraj Probala

Hodnotenie hráčky Sofi Beránekovej:
V tomto zápase sme chceli získať víťazstvo, ktoré nám vzal súper z domácej palubovky, čo sa nám aj podarilo. Tento zápas bol vyrovnaný až do úplného konca. Do zápasu sme vstúpili koncentrovane. Snažili sme sa ako v obrane tak aj v útoku . Súper nebránil veľmi agresívne, preto sme vedeli vnikať a dávať aj ľahké body spod koša ako aj z diaľky. Po polčase začal súper brániť zónu, čo spôsobilo chyby na našej strane. Neskôr sme si urobili mierny náskok a udržali sme si ho až dokonca.

BKM BARDEJOV - YOUNG ANGELS KOŠICE BLUE 48:57 (23:25)
Body: Kaliuzhna 15 (9 dosk.), Beráneková a Virasztóová po 10, Čatlošová 9, Pahulyová 6, Bohušová K. 5, Bohušová B. 2, Záhornácka, Sanisloová, Basová
Tréner: Juraj Probala

Hodnotenie hráčky Sofi Virasztóovej:
Zápas s Bardejovom sme chceli vyhrať tak, ako sa nám to podarilo naposledy doma. Vedeli sme, že zápas vonku bude o niečo ťažší a podarí sa nám zvíťaziť jedine dobrou obranou. Prvý polčas bol veľmi vyrovnaný. Súper bránil zónu, do ktorej sa nám nedarilo vnikať a nepadli nám ani takmer žiadne strely z vonku, ale v obrane sme si dobre pomáhali. V druhom polčase nás začali brániť aj osobne a tak sme začali hrať našu hru do osobky, padlo nám aj zopár striel a zápas sme vyhrali o 9 bodov. Tešia nás obe výhry z tohto víkendu.

Hodnotenie trénera Juraja Probalu:
V prvom rade sme vďační, za každé víťazstvo na súperových palubovkách, obzvlášť po kvalitne odovzdanej robote v obrane, pri doskoku pod oboma košmi a v  neposlednej rade som rád, že dievčatám nechýba sebavedomie v zakončovaní. Po tomto víkende sme uzavreli Január pre YAKE Blue s kladnou bilanciou štyroch víťazstiev a jednej prehry. Na družstve vidieť progres v prístupe a odhodlaní v obrane, sústredení sa na všetky minúty zápasu a postupne a poctivo pracujeme aj na tom, aby dievčatá po jedenej netrafenej strele prípadne stratenej lopte nevešali hlavy, ale bojovali vždy na plné obrátky. Sezóna je eśte dlhá, čakajú nás ďalšie náročné zápasy, v ktorých sa môžeme všetci opäť vela naučiť a samozrejme nezabúdame ani na naše ciele, ktoré ako družstvo máme. Verím, že sa družstvo dá čoskoro zdravotne doporiadku aby sme sa mohli komfortne pripravovať na blížiace sa strenutia a kvalitný záver seozóny.

MLADŠIE ŽIAČKY Young Angels 2005

CBK 2005 KOŠICE - YOUNG ANGELS 2005 KOŠICE 65:30 (23:12)
Body: Borošová 5, Szmereková 4, Vrábľová 4, Tkáčová 4, Repková 4, Šoltésová 2, Krajňáková 2, Chovaníková 2, Škvareková 2, Jakabová 1
Tréner: Tomáš Drankaľuk, asistent trénera: Gabriela Nagyová

CBK 2005 KOŠICE - YOUNG ANGELS 2005 KOŠICE 64:40 (23:29)
Body: Borošová 6, Krajňáková 6, Šoltésová 6, Szmereková 6, Hudecová 5, Tkáčová 4, Bobaľová 4, Jakabová 2, Chovaníková 2, Vrábľová 1
Tréner: Tomáš Drankaľuk, asistent trénera: Gabriela Nagyová

Vyjadrenie trénera Tomáša Drankaľuka: 
Oba zápasy mali prakticky podobný priebeh. Pokiaľ na ihrisku v družstve súpera hrali hráčky Daňková, Nigutová a Dzurová mal zápas jednoznačný priebeh. Naše hráčky pôsobili na ihrisku bojazlivo a súper si z nás spravil trhací kalendár. A keď sme sa aj dokázali presadiť a dostať sa k zakončeniu, tak sme pre zmenu nedokázali premeniť čisté pozície a to nás ešte viac zrážalo na kolená. Ak sa chceme k tomuto súperovi aspoň trochu herne priblížiť a hrať s ním viac ako len jednu štvrtinu vyrovnanú partiu, tak hráčky budú musieť od základov zmeniť prístup v tréningovom procese.

STARŠIE MINI Young Angels 2006 Yellow 

dohrávka zápasu zo dňa 16.12.2017

Young Angels 2006 Yellow - Poprad 29:52 (11:21).
Body: Chovaníková 10, Repková 7, Dubecká 7, Krakovská 3, Borošová 2
Tréner: Hanka Jendrichovská, asistent trénera: Róbert Kisty

Vyjadrenie trénerky Hanky Jendrichovskej: 
Tento víkend sme dohrávali dva zápasy s Popradom. Po dlhej dobe to boli súťažné zápasy a v prvom zápase to bolo aj vidieť. Rozdiel medzi oboma družstvami bol viditeľný, všetko ale pramenilo z našej  malej odvahy v útoku a veľmi pomalého návratu do obrany. Súper bol rýchlejší a agresívnejší a zaslúžene zvíťazil.

Young Angels 2006 Yellow - Poprad 37:39 (18:15).
Body: Repková 14, Chovaníková 10, Dubecká 4, Frigová 4, Krakovská 3, Mandelíková 2
Tréner: Hanka Jendrichovská, asistent trénera: Róbert Kisty

Vyjadrenie trénerky Hanky Jendrichovskej:
Druhý zápas mal od začiatku úplne iný priebeh. Dievčatá výborne bránili, zodpovednejšie sa vracali do obrany a s tým prišiel aj lepší útok. Celý prvý polčas sme boli zaslúžene vo vedení. Na začiatku tretej štvrtiny súper niekoľkými úspešnými zakončeniami otočil výsledok a potom začal boj o každý kôš. Na konci zápasu se nám podarilo priebeh otočiť, ale bohužiaľ v poslednej minúte sme dostali štyri body a nešťastne o kôš prehrali. Aj cez veľa chýb musím dievčatá za výkon v druhom zápase pochváliť. Samy sa mohli presvedčiť, že vyhrať sa dá s každým súperom, ale že je k tomu potreba bojovný a sebevedomý výkon. To je zatiaľ náš najväčší problém. Než zistíme, že se to dá, utečie nám celý zápas. Máme na čom pracovať :-).

MLADŠIE MINI Young Angels 2007 Yellow

YOUNG ANGELS 2007 YELLOW - CBK 2007 KOŠICE  56:18 (40:2)
Body: Dubecká 20, Huderová 10, Mandaliková 8, Tomašová 4, Lániková 4, Harčarová 2, Majerníková 2, Konopasková 2, Kulová 2, Hirešová 2
Tréner: Milan Mišinský  asistent trénera: Richard Pavľak

YOUNG ANGELS 2007 YELLOW - CBK 2007 KOŠICE 9:11 (3x3)
Tréner:
Milan Mišinský  asistent trénera: Richard Pavľak

Hodnotenie trénera - Milan Mišinský
Prvý zápas v tomto roku po dlhšej prestávke dievčatám úspešne vyšiel.To čo sme natrénovali dievčatá svojou bojovnosťou úspešne prevádzali  v zápase. Bolo vidieť, že od zápasu k zápasu sa zlepšujú a pomáha im aj účasť na zápasoch žien v Európskom pohári FIBA. Gratulujem.

MLADŠIE MINI Young Angels 2007 Šaca

Stara Ľubovňa - YOUNG ANGELS KOŠICE ŠACA 52:1
Body:
Bardiová 1
Tréner: Martin Sabol

Vyjadrenie trénera Martina Sabola:
Zápas mal jednoznačne víťaza aj porazeného.Prišli sme, zúčastnili sme sa a vrátili sme sa domov.Skratka Stará Ľubovňa nám ukázala koľko práce nás ešte čaka a čím všetkým musíme prejsť aby sme ich ako tak dobehli. Pani trénerke Starej Ľubovne gratulujem k výsledku. A my musíme ďalej a ďalej pracovať v telocvični, aby sme boli lepší a lepší.

Autor fotogalérie: mdubecky Zdroj fotogalérie: youngangels.sk
 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242