Veolia
JYSK

Výsledky odohratých zápasov Young Angels Academy počas víkendu (23.-25.03.2018)

Autor: youngangels.sk

Prinášame výsledky odohratých zápasov jednotlivých družstiev Young Angels Košice počas uplynulého víkendu.

KADETKY Young Angels Košice

Young Angels Košice - BK AŠK Slávia Trnava A 62:53
Body: Kaliuzhna 18, Virasztóová 9, Čatlošová 8
Tréner: Tomislav Radoš

Young Angels Košice - BK Lokomotíva Sereď 64:59
Body: Kaliuzhna, Bohušová a Čatlošová po 10, Ištoňová a Virasztóová po 9
Tréner: Tomislav Radoš

Vyjadrenie trénera Tomislava Radoša:
Dnes sme vedeli, že nás čaká náročný zápas. Chceli sme doma vyhrať, ukázať, že naša usilovnosť na tréningoch prinesie svoje "ovocie". Ale zápas nám ukázal, že máme pred sebou ešte veľa práce. prvý polčas bol zápas veľmi vyrovnaný. V polčasovej prestávke sme si povedali, že to musíme zvládnuť a tretia štvrtina patrila nám. V istom momente sme vyhrávali o 15 bodov, dievčatá si plnili obranné úlohy a darilo sa nám strelecky. Do záverečnej štvrtiny sme šli s 10 bodovým náskokom. No nástup nám nevyšiel, pretože súper začal brániť zónovú obranu a dievčatá si zrazu prestali veriť. Súper otočil zápas a začal vyhrávať. Musím však dievčatá pochváliť, že to nevzdali, zabrali v obrane a zápas sme vyhrali!

ŽIAČKY Young Angels 2004 Yellow

ŽBK Rožňava: Young Angels Yellow Košice 30:60 (10:20; 5:7; 0:21; 15:12)
Strelkyne: Erdélyiová 18b., Gumanová 10b., Holomaniová 10b., Drimáková 6b., Rosová 4b., Szmereková 4b., Kyseľová 2b., Mackulínová 2b., Rosičová 2b., Sabovčíková 2b.
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková

ŽBK Rožňava: Young Angels Yellow Košice 23:68 (2:14; 9:20; 6:14; 6:20)
Strelkyne: Gumanová 16b., Rosičová 14b., Rosová 10b., Mackulínová 6b., Olejníková 6b., Erdélyiová 4b., Szmereková 4b., Drimáková 3b., Holomaniová 3b., Sabovčíková 2b.
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková

Hodnotenie trénerov :
V týchto zápasoch sme si mali s chuti zahrať a vyskúšať veci, na ktorých pracujeme na tréningoch. To sa podarilo až na prvý polčas prvého zápasu, kedy dievčatám robila problém práca v obrane na slabej strane. Avšak dievčatá aktívne bránili, dostali sa do tempa a nedovolili súperkám veľa z hry. Teší nás, že si každá z dievčat zahrala a hlavne si individuálne vyskúšala to, k čomu ich vedieme na tréningu. 

Hodnotenie hráčok :
Alexandra Drimáková :
Do zápasu sme nastúpili s nasadením, so snahou dobre brániť a vychytávať dlhé lopty. V prvom polčase prvého zápasu nám nevychádzalo vychytávanie nábehov do šestky a z toho dal súper väčšinu košov. Vďaka našej agresívnej obrane a rýchlym protiútokom sme zápas vyhrali o 30 bodov. V druhom zápase sme pritlačili na súpera a vďaka tomu sme získali veľa lôpt. Náskok, ktorý sme udržali až do konca zápasu sme získali rýchlymi protiútokmi a dobrou obranou.

Tatiana Gumanová :
Víkendové zápasy s Rožňavou nám priniesli dve výhry, súper strácal veľa lôpt, čo sme využívali na rýchle protiútoky a tiež k hre 1x1. Zo začiatku sa nám ťažšie bránilo vykrývanie zbehov a vychytávanie dlhých lôpt, ale neskôr sme si na to už dávali pozor a snažili  sa to ubrániť.

 
BAM Poprad  : Young Angels Yellow Košice  16 : 40 (12:31)
Strelkyne: Gumanová 12b., Erdélyiová 7b., Majerníková 6b., Kyseľová 5b., Drimáková 2b., Holomaniová 2b., Katonová 2b., Mackulínová 2b., Rosičová 2b.
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková
 
BAM Poprad  : Young Angels Yellow Košice  24 : 46 (22:31)
Strelkyne: Erdélyiová 15b., Kyseľová 8b., Rosičová 8b., Holomaniová 7b., Gumanová 4b., Majerníková 2b., Szmereková 2b.
Tréner: Marián Matyáš, asistent trénera: Zuzana Bednáriková
 
Hodnotenie trénerov:
Hneď po víkendových zápasoch nás čakali ďalšie dva zápasy ako dohrávka z predošlého kola. Vedeli sme, že to bude zo začiatku trochu pomalšie a menej dôrazné. Po ťažkopádnejšej prvej štvrtine (ktorá skončila 6:8) sme sa už rozbehli. Aktívnou obranou sme nedovolili súperkám skórovať ľahké koše a na druhej strane získané lopty dievčatá využili na niekoľko košov z rýchleho protiútoku. V druhom zápase sme sa akoby uspokojili s výsledkom, čo súper využil a dostali sme až 24 bodov. Najväčším problémom bol obranný doskok a rýchly prechod na útočnú polovicu, na čom budeme pracovať.
 
Hodnotenie hráčok:
Karin Holomaniová: 

V prvom zápase sme začali bez rýchlych protiútokov, neboli sme agresívne v obrane a preto nám hráčky nabehávali do šestky. Po polčase sme začali hrať rýchle protiútoky a mali sme agresívnu obranu. V druhom zápase sme začali lepšie ako v prvom. Snažili sme sa aby strácali lopty a my sme tak premenili ľahké koše. V druhej štvrtine sme nezačali dobre. Strácali sme lopty a nechávali sme ich hrať rýchle protiútoky a tým premenili ľahké koše a znížili náš náskok. Do tretej štvrtiny sme išli pripravené, pretože sme vedeli že chcú vyrovnať zápas a že to bude ťažké. Začali sme dávať koše a doskakovať lopty a tým sme náš náskok zvýšili.

Kristína Mackulínová: 
Prvú štvrtinu v prvom zápase sme nezačali dobre hlavne v obrane. V druhej štvrtine sme pritlačili v obrane, získali sme lopty a založili rýchle protiútoky, z ktorých sme dali koše. Spravili sme si náskok, ktorý sme si udržali do konca zápasu. Do druhého zápasu sme nenastúpili na sto percent. Aktívne brániť sme začali až v druhom polčase. Začali sme sa dostávať do šancí, ktoré sme nie vždy premenili, ale na výhru nám to stačilo.

STARŠIE MINI Young Angels 2006 Blue

MBK Ružomberok - Young Angels 2006 Blue KE 65:24 (30:13)
Body: Bindasová 6, Fleischerová 5, Koperová 5, Výravcová 4, Lukáčová 3, Neradová E. 1
Tréner: Petra Dvorščáková

MBK Ružomberok - Young Angels 2006 Blue KE 58:38 (37:15)
Body: Výravcová 8, Koperová 8, Bindasová 7, Lukáčová 6, Fleischerová 3, Pomothyová 2, Tomanová 2, Snaková 2
Tréner: Petra Dvorščáková

Hodnotenie trénerky Petry Dvorščákovej: 
Počas uplynulého víkendu sme odohrali dvojzápas v Ružomberku. Hneď na začiatok musím baby pochváliť, pretože aj napriek vysokému skóre v prospech súpera v prvom zápase sa dievčatá nepoložili. Na svedomí to z časti mala aj naša oklieštená zostava. Znova nás pochytila druhá vlna choroby a 5 dievčat zo základnej zostavy nám chýbalo. Treba uznať, že súper bol lepší a zaslúžene vyhral. Určite sa máme aj od nich čo učiť a dúfam, že si dievčatá z týchto zápasov zobrali čo najviac.

STARŠIE MINI Young Angels 2006 Yellow

BA Čaňa - Young Angels Yellow 2006 Košice   19:51 (5:26).
Střelkyně: Repková 17, Chovaníková 15, Mandelíková 5, Dubecká 5, Kačírová 4, Pelánová 2, Borošová 2, Hajduková 1.
Tréner: Hanka Jendrichovská

BA Čaňa - Young Angels Yellow 2006 Košice  27:62 (14:35).
Střelkyně:  Repková 18, Chovaníková 10, Dubecká 7, Majerníková 6, Kačírová 5, Krakovská 4, Hlebašková 4, Borošová 4, Mandelíková 2, Nemergutová 2.
Tréner: Hanka Jendrichovská

Vyjadrenie trénerky Hanky Jendrichovskej:
Tento víkend jsme odehráli poslední dva zápasy před Velikonocema a dost dlouhou ligovou přestávkou, která nás čeká. Velmi dobře jsme vstoupili do prvního zápasu. Výkon v prvním poločase byl  dobrý hlavně co se týká obrany. Z toho potom také vyplynuly lehké pozice v útoku, které jsme však někdy lehkovážně zahodili. Celý zápas jsme v takovém nasazení v obraně už nevydrželi, ale i přesto jsme došli k vysoké výhře.

Druhý zápas probíhal  podobně. V něm jsme ale začali velmi vlažně, jako by už nebylo třeba hrát. Po ne příliš vydařené první čtvrtině jsme ale zlepšili obranu a hned se to projevilo i v útoku. V obou zápasech si zahrály všechny hráčky, každá bojovala a zaslouženě si odvážímě další dvě výhry.

Přes Velikonoce se zúčastníme velkého mezinárodního turnaje v Ostravě. Bereme to jako přípravu na náročný závěr sezóny, který nás čeká. Těšíme se na konfrontaci se zahraničními soupeři, kteří nám ukážou, jak na tom jsme.

MLADŠIE MINI Young Angels 2007 Blue

Young Angels 2007 Blue Košice – CBK 2007 Košice  61:10 (34:6)
Body: Cmorejová 8, Jakabová 8, Červeňáková 8, Lukačková 7, Neradová V 7., Fančovičová 6, Lukčová 6, Kulanová 3, Jankovičová 2, Pomothyová 2, Ďuricová 2, Neradová E. 2.
Tréner: Petra Sukubová
    
Stretnutie 3x3
Young Angels 2007 Blue Košice – CBK 2007 Košice  18:2

Vyjadrenie trénerky Petry Sukubovej:
Posledný ligový zápas v základnej časti sme si s chuťou zahrali.  V zápase dostali priestor aj menej skúsené dievčatá, ktoré sa chytili svojej šance. Dievčatá chcem pochváliť za disciplínu na ihrisku, výbornú obranu, pekné akcie hoď a bež a dlhé prihrávky do rýchleho protiútoku. Riešenie situácie 2:1 tiež už zvládame lepšie.
Už o pár dní sa chystáme na náš prvý turnaj do Ostravy, kde nás čakajú Nemky, Maďarky, Češky. Verím, že dievčatá zaberú na plné obrátky a ukážu, že vedia hrať basketbal aj mimo našej ligy.

MLADŠIE MINI Young Angels 2007 Šaca

Young Angels 2007 Yellow Košice - Young Angels Šaca Košice   54  :  4   ( 13 : 0; 22 : 2; 9 : 2; 10:0 )
Body: Brondošová 1, Bardiová 1, Bednarová 1, Hudaková 1.
Tréner: Martin Sabol
    
Stretnutie 3x3
Young Angels 2007 Yellow Košice - Young Angels Šaca Košice 20:0

Vyjadrenie trénera Martina Sabola:
Hodnotí sa mi veľmi ťažko tento zápas.Po dvoch veľmi ťažkých zraneniach to bolo cítiť aj na družstve. Začiatky štvrtín sa ukazovali veľmi dobre ale dlhodobá trénovanosť hráčok súpera sa  bohužiaľ ukázala rozhodujúca.. Dievčatá sa snažili bojovali ale ešte musíme veľa trénovať aby bol výsledok lepší. Súperiacemu družstvu gratulujem k víťazstvu.

MLADŠIE MINI Young Angels 2007 Yellow

Young Angels 2007 Yellow Košice - Young Angels Šaca Košice   54  :  4   ( 13 : 0; 22 : 2; 9 : 2; 10:0 )
Body: Lániková - 12; Harčarová - 10; Kopásková - 8; Bucková - 6; Štecová - 5; Kullová -4; Majerníková -4; Juhasová -2; Frigová -2; Šedivá - 1
Tréner: Milan Mišinský, asistent trénera: Richard Pavľak

Stretnutie 3x3
Young Angels 2007 Yellow Košice - Young Angels Šaca Košice 20:0


Vyjadrenie trénerov:
Dnešný zápas bol jeden z tých v ktorom si dievčatá mohli zahrať všetky.Hneď od začiatku ovládli zápas a to bolo vidieť ,že každá si dala kóš. Konečne pochopili,že si musia prihrávať a tak dosiahnu ľahšie kôše. Dievčatám gratulujem k víťazstvu a do ďalších tréningoch.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242