Veolia
JYSK

Superfinále EGBL U15 – hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej

Počas tohto víkendu (13. - 15.4.2018) odohrali Staršie žiačky finálový turnaj EGBL v fínskom meste Espoo.

1.zápas

Young Angels Košice – BS Trinta 54:57
Body: Kristlová 16 (17doskokov), Kolesárová 11,Rebejová 8,  Filická a Spišiaková 6, Marciňáková 5,  Kupčová 2.

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
V prvom našom vystúpení na finálovom turnaji sme boli veľmi blízko viťazstva. Priebeh celého stretnutia bol ako na hojdačke a družstvá sa striedali vo vedení. Súper nám hlavne v prvom polčase robil problém pod našim košom, keď nám doskočil veľa lôpt. Dievčatá si na to, ale po polčase už dali väčší pozor. Pár minút pred koncom zápasu sme mali šancu odskočiť na 5-7 bodový rozdiel, ale namiesto úspešneho zakončenia presilovej situácie, sme postrácali lopty a naopak inkasovali.  V tomto zápase rozhodli maličkosti, ale myslím, že družstvo z Moskvy nebolo nad naše sily.

2.zápas

Tapiolan Honka – Young Angels Košice  57:50
Body: Majorošová a Kristlová 10, Kolesárová 9, Marciňáková 6, Spišiaková 5, Rebejová 4, Filická 3, Hermannová 2, Kupčová 1

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
Ak sme chceli pomýšľať na postup, potrebovali sme tento zápas vyhrať. Začiatok stretnutia bol pár minút rozpačitý a našim strachom, nervozitou a slabou agresivitiou či v obrane alebo v útoku nám súper ušiel na rozdiel 13b. Dievčatá ale nepodľahli tlaku domáceho tímu a kvalitnou obranou, z ktorej pramenili rýchle  protiútoky, sme sa do polčasovej prestávky dokázali vrátiť do zápasu. Prvé minúty druhého polčasu boli z našej strany opäť bez koncentrácie a potrebnej agresivity, čo súper dokonale využil a znovu jeho náskok narástol tentoraz na 17b.  Veľmi si cením na dievčatách, že to nezabalili a napriek nepriaznivému stavu bojovali ďalej a dokázali to dotiahnuť až na -1b. Na konci rozhodlo kúsok šťastia na strane súpera, keď premenili dva trojkové pokusy a my sme už nemali silu ani čas na obrat. Mrzí ma obrovské množstvo stratených lôpt, ale na druhej strane som hrdá na tento tím, lebo sa dokázal 2x v zápase vrátiť späť do hry.  Aj napriek prehre je tento zápas pre nás malým úspechom a výhrou.

3.zápas

Tsmoki Minsk – Young Angels Košice  49:64
Body: Hermannová 18, Marciňáková 11, Kolesárová 9, Kristlová 8, Filická a Erdélyiová po  6, Spišiaková 4, Rebejová 2
 

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
S Minskom sme sa stretli v tejto súťaži po druhýkrát, mali sme im čo oplácať, kedže prvý zápas sme prehrali. Dievčatá odviedli skvelú prácu v obrane aj v útoku. Som rada, že bodovo sa presadili hráčky, ktoré mali v prvých zápasoch menej časového priestoru a priniesli na ihrisko obrovskú energiu. Podali sme kolektívny výkon, ktorý bol odmenený výhrou.

4. zápas

RGUOR Minsk – Young Angels Košice   52:35
Body:  Kristlová 11 ( 14 doskokov),  Kolesárová 9,  Rebejová, Marciňáková, a Erdélyiová po 4, Filická 2, Kupčová 1

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
Náš súper v porovnaní s nami, už na rozcvičke vyzeral odhodlanejší a energickejší.  Zlý vstup do prvej štvrtiny nás stál lepší výsledok. Prehrali sme ju vysoko 3:21 a to hlavne vďaka zlej komunikácii  a spolupráci v obrane. Nechávali sme bieloruské hráčky častokrát úplne voľné a tie nás trestali premenenými strelami. Najväčsí problém nám robil prechod na útočnu polovicu proti pressingovej obrane súpera.   Nedokázali sme sa s tým počas celého stretnutia vyrovnať a doslova sme im hádzali loptu do rúk. Hrali sme splašene a bojazlivo.  Aj keď sa nám podarilo vrátiť do zápasu, naša koncentrácia a presnosť prihrávok pri prechode cez pressingovu obranu bola len chvíľková.   Súperky boli oproti nám fyzickuy silnejšie a dokonale to využili.  Chýbala nám väčšia bojovnosť a uvoľnenosť na oboch koncoch ihriska.

5. zápas

Tsmoki Minsk – Young Angels Košice   59:55
Body: Kolesárová 19, Kristlová 14 (15 doskokov),  Spišiaková 5, Filická, Erdélyiová po  4, Hermannová 3, Kupčová 2, Majorošová 1

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
Posledný zápas finálového turnaja o 7. miesto  sme nenašli vnútornú silu a  dostatočne sme sa nenabudili. Súpera sme poznali, vedeli sme ako bránia a kde je nebezpečný. Napriek tomu sme nezopakovali výkon z predošlého dňa. Nepremenili sme až 14 trestných hodov, čo v takomto tesnom zápase na konci chýbalo.  Mne osobne chýbala väčšia bojovnosť, zdravá drzosť  a odhodlanie pobiť sa o druhú výhru na turnaji, aj napriek únave  a “boľačkám” z ostatných dní.    

Celkové hodnotenie :
Ůčasť nášho družstva v tejto európskej mládežníckej súťaži bola pre nás obrovskou školou a lekciou. 20 zápasov navyše oproti domácej lige a konfrontácia na medzinárodnej úrovni nám ukázala, kde máme slabiny a na čom potrebujeme pracovať. Kedže v domácej lige nie sme zvyknuté na prehry, táto súťaž nám umožnila sa pobiť o výsledky s dievčatami iných krajín a prišli aj zápasy, ktoré sme prehrali.  Celkový dojem a naše pôsobenie na turnajoch hodnotím veľmi pozitívne. Aj napriek tomu, že sme na finálovom turnaji skončili na 8. mieste, vo väčšine zápasov sme boli rovnocenným súperom.  Dievčatá sa snažili ukázať čo v nich je, na čom na tréningoch pracujeme a veľmi ma teší, že to vo viacerých zápasoch keď sme už aj prehrávali vysoko, nevzdali a bojovali stále do konca. Nazbierali sme nové skúsenosti, utužili kolektív a teraz nás čaká veľa práce v telocvični, pokiaľ chceme udržať krok s inými krajinami.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242