Veolia
JYSK

Na Veľkú noc bude finále basketbalovej EGBL

Mladé basketbalové talenty z celej Európy sa cez Veľkú noc zídu v Angels aréne, kde sa bude konať finálový turnaj Európskej dievčenskej basketbalovej ligy (EGBL).

Košické basketbalistky z tímu Young Angels sa spolu s druhým slovenským zástupcom BKŽ Levice pokúsia zabojovať o čo najvyššie priečky.

S kým Košičanky?

Juniorské basketbalistky Young Angels Košice sa vo štvrťfinálovej skupine stretnú s víťazom dlhodobej časti BG Luleå zo Švédska, ruským celkom Sparta&K Moskovská oblasť – Vidnoje a luxemburským družstvom CFBB.

Vzhľadom na to, že Košice už organizovali podobný turnaj nižšej vekovej kategórie, nemali z pohľadu organizácie žiadne veľké starosti.

„V podstate tam nie je žiaden rozdiel, ako keď tu boli družstvá do 16 rokov. Taktiež bude celkovo osem družstiev a v podstate z pohľadu logistiky to bude jednoduchšie, pretože všetky družstvá budú tentoraz ubytované v jednom hoteli. Zároveň je rozdiel v tom, že ide o vyvrcholenie súťaže. Taktiež aj komunikácia prebiehala priamo s jednotlivými družstvami,“ povedal manažér mládeže košického klubu Tomáš Drankaľuk.

Už vedia, o čo v tejto súťaži ide

Z oboch štvrťfinálových skupín vzídu štyria semifinalisti a štyri tímy si to medzi sebou rozdajú o konečné 5. až 8. miesto.

„My ako organizátor podujatia sme mali právo štartu z desiateho miesta, čiže priamo sme si postup nevybojovali. S každým s družstiev sme však v základnej časti odohrali viac-menej vyrovnané zápasy. Už vieme, o čo v tejto európskej lige ide a tým, že budeme na domácej pôde chceme byť rovnocenným súperom každému jednému družstvu,“ povedal tréner Young Angels U18 Radko Dvorščák.

Ambície mladého košického celku nie sú aj vzhľadom na umiestnenie po základnej časti tie najvyššie, no dievčatá sú pripravené sa pobiť o dobrý výsledok.

„Každý zápas začína od 0:0. Kádre niektorých tímov sa mohli počas sezóny zmeniť, takže odhadovať ako by sme mohli skončiť je teraz dosť ťažké. Ja si myslím, že všetky zápasy môžu byť vyrovnané,“ uviedol Dvorščák.

Majorošová a Bilíková líderkami

V tíme Young Angels sa predstavia aj dve hráčky, ktoré zbierajú skúsenosti už aj v seniorskom áčku Sára Majorošová a Katarína Sofia Bilíková.

„Tieto dievčatá trénujú s hráčkami Good Angels, takže malo by to na nich stáť, ale basketbal je kolektívny šport a tak budeme očakávať, že každá jedna pridá ruku k dielu. Verím, že kolektívny výkon nášho celku bude veľmi dobrý. Pre nás je hlavne dôležité, že dievčatá odohrajú päť náročných zápasov a myslím si, že pre ich rast a progres je to najlepší spôsob ako využiť tieto veľkonočné sviatky,“ skonštatoval Dvorščák.

Program Young Angels
Piatok o 10.30 hod.: BG Luleå – Young Angels Košice.
Piatok o 16.30 hod.: Young Angels Košice – Sparta&K Moskovská oblasť – Vidnoje.
Sobota o 11. hod.: CFBB Luxembourg – Young Angels Košice.

Ďalšie zápasy budú závisieť od poradia v skupine. Súboje o konečné umiestnenie sa hrajú v nedeľu od 8. hod., finále turnaja je na programe o 13.15 hod.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242