Veolia
JYSK

EGBL U19 – STAGE BREST – deň prvý

Autor: Daniel Jendrichovský

YAKE U19 KOŠICE – JUGLA/RIGA (LAT) 54:34 (29:18)

Virasztoóvá 8, Beráneková 6 (9 ziskov), Jendrichovská 6, Kristlová 6, Oborilová 5, Rodáková 5, Bohušová 5, Záhornacká 4, Kaliuzhna 4, Plavnická 3, Ištoňová 2

Do prvého zápasu v roli obhajcu sme vstúpili proti účastníkovi minuloročného Final8 z Jugly, ktorý nás v minulom roku porazil. Objektívne treba priznať, že v jeho drese chýbali tri najlepšie hráčky, ktoré pôsobia v lotyšskej extralige. Prvý polčas bol poznačený nervozitou na oboch stranách, čo je na začiatku sezóny pochopiteľné. Súpera sme od prvej minúty agresívne tlačili po celom ihrisku a prinútili ho k 30-tim stratám, no na druhej strane sme absolútne nezvládli obranný doskok, čím sa súper dlho držal v hre. V útoku to bolo trošku statické, no potešilo, že všetky hráčky sa zapísali do listiny strelcov. Výborne hrala v obrane Sofi Beráneková, ktorá 9 získanými loptami vytvorila náš rekord v tejto súťaži. Táto partia dievčat drží spolu a doprajú si jedna druhej, o čom svedčí bodové rozdelenie.

Hodnotenie hráčky Kamily Plavnickej:
Po dlhej ceste sme sa museli vyrovnať hneď v prvom zápase so súperom, s ktorým sme minulé roky vyhrali len raz. Úvod zápasu nám nevyšiel podľa predstáv, zlyhávali sme najmä v odstavovaní. Súperky nás výrazne preskákali a trestali košmi z ich druhých šancí. Naopak, my sme nevedeli trafiť kôš z podkošových pozícií. Napriek tomu sme v prvej štvrtine viedli tesným trojbodovým náskokom. Od druhej štvrtiny sme boli agresívnejšie nie len v obrane ale aj v útoku. Získali sme niekoľko lôpt, po ktorých následovali rýchle protiútoky. Hrali sme kolektívne a taktiež sme si dokázali vybojovať veľký počet trestých hodov. No chyby v defenzívnom doskoku sa s nami tiahli po celý zápas. Až do samého záveru sme boli vo vedení a celkovo sme súperovi dovolili inkasovať len 34 bodov.

GRUZÍNSKO U18 (GEO) - YAKE U19 KOŠICE 30:80 (18:41)

Rodáková 15, Beráneková 11, Kristlová 10, Oborilová 9, Plavnická 8 (11 doskokov), Záhornacká 8, Bohušová 6, Virasztoóvá 6, Jendrichovská 4, Kaliuzhna 2, Ištoňová 2

Agresívna obrana a rýchly prechod do protiútoku nás zdobili celý zápas, súpera sme nepúšťali k ľahkým strelám a s výnimkou poslednej štvrtiny, kde sme si skúšali zónovú obranu sme body dostávali iba po našich stratách. Šikovné ruky ukázala Emka Rodáková, ktoré po 5-tich ziskoch dala 5 ľahkých košov. Náš obranný doskok sa zlepšil, Kamila Plavnická odohrala svoj najlepší zápas v EGBL, a 21 asistencií svedčí o kolektívnom výkone. Súper bol v poslednej štvrtine po našej šnúre 20:0 zrelý na uterák.

Hodnotenie hráčky Kamily Plavnickej:
V pozícii súpera sa proti nám v druhom zápase predstavil výber Gruzínska, ktorého štýl hry, tímovú či individuálnu kvalitu sme ešte nikdy v priebehu Egbl na vlastnej koži neokúsili. Do zápasu sme vstupovali s ambíciou dodržať stanovené herné zásady, pôsobiť basketbalovo vyspelo, nepodceniť ani jednu situáciu, no hlavne obmedziť útočný doskok súpera, čo nám už dlhšie robí problém. Počas celého zápasu sme sa prezentovali agresívnou defenzívou, z ktorej pramenili jednoduché koše a rýchle protiútoky. Náš komplexný basketbalový prejav doplnil aj kvalitný útok, nakoľko sme sa dokázali presadiť nielen v podkošovom priestore, ale aj spoza trojkového oblúka, čím sme si počas celého zápasu budovali čoraz badateľnejší bodový rozdiel.  Našu aktivitu podčiarkuje veľké množstvo trestných hodov, či získaných lôpt. Aj napriek občasným chybám, ktorým sa v budúcnosti chceme vyvarovať, sme s naším výkonom spokojné, nakoľko sme si z chuti zahrali a jedna pre druhú vytvorili basketbalovo atraktívne akcie. Tvoríme výborný kolektív nielen spoluhráčok ale aj kamarátok, ktorý je schopný konkurovať všetkých družstvám v lige a práve takýmito medzinárodnými konfrontáciami basketbalovo rastieme, zlepšujeme sa a upevňujeme team spirit.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242